Cum sa ne monitorizam linkurile

Monitorizare linkuri

Posesorii de site-uri sunt constienti ca Google va face tot posibilul sa le ingreuneze viata. Accesul pe prima pagina a Google este din ce in ce mai greu de realizat, datorita a numeroase schimbari de algoritm ce au loc de cateva sute de ori pe an.

Ne aducem aminte cu groaza de socurile reprezentate de Panda sau Penguin, atunci cand a fost nevoie sa ne schimbam aproape in totalitate modalitatea de a ne promova site-urile.

Timpurile cand inscrierea in directoare sau schimbul de linkuri erau suficiente pentru a ne aduce site-ul pe primul loc in Google s-au pierdut in negura istoriei, iar astazi suntem mult mai atenti cand ne intocmim politica SEO.

Linkurile sunt esentiale pentru o clasare mai buna

Desi schimbarea algoritmului Google se face de mai multe ori pe an, cele mai multe schimbari nu influenteaza semnificativ modalitatea de calcul. Cei mai importanti factori in acest algoritm raman linkurile si un continut de calitate, iar analiza acestora ne vor influenta semnificativ pozitia in Google.

Cu cat site-ul nostru va avea mai multe linkuri provenite de la site-uri cu autoritate mare, cu atat va fi mai bine vazut iar pozitia noastra va fi una foarte buna. Trebuie insa sa evitam linkurile de calitate proasta (provenite de la site-uri slabe), deoarece numarul acestora nu va conta.

Trebuie sa fim atenti la calitatea linkurilor si sa nu ne lasam influentati de prima impresie, deoarece nu toate linkurile ce par rele sunt chiar asa in realitate. Este important sa verificam manual fiecare link, iar daca site-ul are continut bogat, actualizat frecvent si nu are multe OBL-uri acesta poate fi de incredere, chiar daca cifrele nu sunt asa de bune.

Monitorizarea in permanenta a linkurilor noastre si ale concurentei poate face diferenta intre succes si esec.

Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra acestora este bine sa utilizam un instrument online foarte performant, numit monitorbacklinks.com. Aici ne vom face un cont, apoi ne putem apuca de treaba.

Acest instrument este foarte usor de utilizat deoarece ne permite conectarea site-ului prin intermediul Google Analytics, iar interfata este prietenoasa si intuitiva.

Monitorizarea linkurilor este esentiala intr-o campanie SEO

Softul ne permite atat monitorizarea domeniului propriu, cat si domeniile concurentei. Numarul site-urilor concurente monitorizate depinde de planul tarifar ales. Cu cat am ales un abonament mai scump, cu atat vom putea urmari mai multe site-uri.

Pasul urmator consta in introducerea cuvintelor cheie si a tarii de unde este site-ul. Odata cu finalizarea operatiunilor initiale se incepe generare se rapoarte, iar majoritatea se fac automat. In pagina principala se poate observa modul in care linkurile ne influenteaza pozitia in Google sau cel in care schimbarile de algoritm ne va impacta politica SEO.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale Monitorbacklinks este acela ca urmareste zilnic ce se intampla cu linkurile. Orice schimbare in statusul linkurilor ne va fi anuntata prin intermediul unui e-mail.

Softul verifica si indexarea paginilor in Google. Astfel vom fi in permanenta informati despre statusul paginilor unde ne-am amplasat linkurile, realizat cu ajutorul unor iconite colorate: verde daca pagina este in regula, galben daca pagina nu este inca indexata sau rosu atunci cand apar probleme.