Cum sa avem o campanie link buinding eficienta

Campanie de link building

De o buna perioada buna de timp Google a pus la loc de cinste contentul de calitate superioara si linkurile. Daca pana in urma cu ceva ani era importanta si cantitatea linkurilor, in ultima perioada a crescut importanta calitatii acestora in detrimentul cantitatii.

A obtine linkuri de calitate buna este cea mai dificila si mai dureroasa operatiune pe care o vom face pentru optimizarea SEO a site-ului.

Inainte de a trece la treaba, este necesar sa ne facem un plan de actiune si sa respectam anumite reguli generale.

O campanie eficienta incepe cu un continut structurat inteligent

Regula esentiala de la care nu trebuie sa ne abatem este aceea de a scrie continut capabil sa atraga linkuri. Acesta trebuie structurat dupa anumite criterii, iar pe cele mai importante le puteti gasi mai jos.

Articolele trebuie sa fie usor de citit si sa aiba  structura logica si ordonata. Cele mai bune articole sunt cele de tip lista, ce sunt printre cele mai distribuite si mai bine vazute de catre Google, datorita avantajelor oferite:

  • Sunt foarte usor de citit si de urmarit;
  • Sunt ordonate;
  • Sunt logice;
  • Mentin interesul cititorului viu.

Articolele trebuie sa contina si prezentari grafice, poze sau alte mariale video. Atat Google cat si utilizatorii apreciaza in mod deosebit asemenea prezentari, iar astfel linkurile vor fi usor de obtinut.

Trebuie sa fim atenti insa sa nu amplasam linkuri interne pe poze sau clipuri, ci numai in continut.

Campania SEO ideala necesita numeroase teste

Cea mai buna campanie SEO este precedata de numeroase teste, atat in privinta metodelor de a obtine linkuri cat si asupra modului in care trebuie scrise articolele.

Spre exemplu, exista anumite situatii cand articolele de tip lista nu mai sunt atat de eficiente si trebuie sa utilizam un infografic sau anumite studii si interpretari intr-o maniera proprie a unor articole scrise de alti bloggeri sau webmasteri.

Ghidul este un exemplu de articol ce va atrage cu siguranta linkuri, deoarece va fi distribuit si comentat cu foarte mare interes, pentru ca ofera cititorilor sfaturi si resurse utile despre cum pot achizitiona anumite lucruri.

Acestea mai prezinta si avantajul de a fi mult mai lungi, lucru ce este apreciat suplimentar de catre Google, deoarece cantitatea de informatie continuta este mai bogata.

In afara unor articole de calitate este necesar sa fim creativi si sa gasim si alte resurse prin care ne putem procura backlinkurile fara prea mari costuri.

Guest bloggingul este o metoda simpla si gratuita prin care putem face rost de linkuri de calitate. Acest lucru consta in postarea unui articol pe alt site in care sa facem referire la adresa site-ului nostru. Astfel, in afara linkului postat vom obtine o audienta mai mare, iar oamenii vor intra mai des pe site-ul nostru pentru a consulta un continut de calitate.

Primul pas pentru guest blogging este sa gasim site-urile dispuse sa ne acorde aceasta sansa, iar acest lucru se poate face cu usurinta, cautand pe Google cuvintele ”scrie pentru noi”, ”fii colaboratorul nostru”, etc. si sa avem in vedere sa abordam subiecte de interes.